Ambitieuze groep vrijwilligers

Het team

Stichting Al-Istiqaamah bestaat uit een gedreven team van islamitische medewerksters van verschillende etnische achtergronden. Naast het feit dat de meerderheid van onze medewerksters academisch geschoold is, hebben alle medewerksters van Stichting Al-Istiqaamah een uniek en intensief onderwijstraject doorlopen tot ‘Islamitisch Hulpverleenster’. Tijdens dit traject zijn vakken zoals islamitische psychologie, pedagogie, sociologie en communicatiewetenschappen, eigen gemaakt; deze kennis is namelijk onmisbaar voor het bieden van kwalitatieve hulpverlening.

Voorbeeldige invloeden

Wanneer we het hebben over hulpverlening, hebben we het altijd over een ontmoeting tussen personen die elkaar beïnvloeden. Om deze reden vinden wij het essentieel dat de hulpverleensters zelf het best mogelijke voorbeeld voor de cliënten vormen; dit tevens naar het voorbeeld van de Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam. Tijdens het opleidingstraject dat de medewerksters hebben doorlopen lag de focus op het verbeteren van henzelf in de eerste plaats; dit is namelijk tevens een van de sleutels voor het bieden van succesvolle hulpverlening. Ons motto luidt dan ook: “Het is onmogelijk om de correcte opvoeding over te dragen, zolang deze niet eigen is gemaakt.” 

Zonder kennis is het onmogelijk om tot een goede en blijvende oplossing te komen. Daarom is het belangrijk dat deze kennis continu wordt aangevuld en opgefrist. De medewerksters zijn allen studenten van islamitische kennis en vallen onder het gezag van mensen met kennis en geleerden die ervoor zorgen dat de cliënten de best mogelijke adviezen, hulpverlening en begeleiding krijgen die bij hun situatie past.

 

 

Your Bag
Shop cart Your Bag is Empty